De Klaverblad zakenverzekering

De Klaverblad zakenverzekering

Of u nou een boetiek met koffiecorner, schoenenwinkel of fietswinkel heeft, onze inventarisverzekering is er voor alle mkb’ers. U kunt zich focussen op wat u het liefst doet, met de zakenverzekering zorgen wij ervoor dat uw inventaris, meubels en belangrijke gereedschap zijn verzekerd.  

 • Geen eigen risico voor schade door brand of storm, in veel gevallen een eigen risico van € 250,- voor andere schade
 • Een passende dekking met bijbehorende premie
 • Huurdersbelang ook meeverzekerd
 • De mogelijkheid om de verzekering zelf aan te passen


Ontvang passend advies

Wat houdt de zakenverzekering in?

Waar bij een bedrijfsschadeverzekering de vaste lasten gedekt worden, zijn met de zakenverzekering, ook wel inventaris/goederenverzekering genoemd, alle belangrijke zakelijke spullen verzekerd tegen schade door allerlei onverwachte gebeurtenissen. Zo voorkomt u dat uw bedrijf stil komt te liggen. Hieronder leest u meer over de zakenverzekering. U kunt ook meer informatie vragen aan een assurantieadviseur. Vind een assurantieadviseur bij u in de buurt.

Bereken uw premie

Wat is verzekerd?
 • Inventaris, zoals gereedschappen, machines, computers en meubels.
 • Goederen, zoals grondstoffen, halffabricaten en eindproducten.
 • Geld en waardepapieren, zoals cadeaubonnen en kortingsbonnen. Tot maximaal € 1000,-.
 • Huurdersbelang. Tot 10% van verzekerd bedrag.
Waarvoor ben ik verzekerd?
U bent standaard verzekerd voor schade door onder andere:
 • Brand of ontploffing.
 • Slecht weer, zoals storm, blikseminslag, hagel, regen of sneeuw.
 • Lekkage van leidingen, sanitair of apparaten.
 • Inbraak, diefstal of vandalisme.
 • Een boom of ander voorwerp dat op uw gebouw valt.

U kunt ook kiezen voor een minder uitgebreide verzekering. Het is bijvoorbeeld mogelijk om u alleen tegen brand te verzekeren.

Klaverblad pakketkorting tot wel 10%

Sluit u verschillende soorten verzekeringen uit het Verzekeringspakket voor bedrijven af via een verzekeringsadviseur? Dan kunt u profiteren van pakketkorting tot wel 10%. Dat loopt lekker op! Vraag uw adviseur naar de pakketkorting van Klaverblad. 

Aanvullende verzekeringen

Naast een zakenverzekering kunt u ook een koelschadeverzekering en een elektronicaverzekering afsluiten, deze dekkingen zitten niet standaard bij de zakenverzekering.

Bereken direct uw premie

Koelschadeverzekering

Door een storing in uw koel- of vriesinstallaties kunnen producten bederven. Verzeker u tegen deze schade met een koelschadeverzekering.

Elektronicaverzekering

Uw computers en bijbehorende randapparatuur als printers, scanners en modems verzekert u met onze elektronicaverzekering.

De kosten van een zakenverzekering

Omdat elk bedrijf andere bezittingen heeft, verschillen de kosten per situatie. Als u een zakenverzekering bij ons wilt afsluiten willen we graag meer weten over bijvoorbeeld de bedrijfsactiviteiten, waarde van inventaris en goederen en de locatie van uw bedrijf.

Een zakenverzekering als zzp'er

Wat de grootte van uw bedrijf ook is, u heeft altijd zakelijke spullen in bezit waar schade aan kan ontstaan. Zowel op kantoor als thuis. Om grote financiële gevolgen te voorkomen is een zakenverzekering een goede oplossing.

Vraag uw adviseur naar onze zakenverzekering

Een verzekeringsadviseur kan u goed adviseren welke zakelijke verzekeringen passen bij uw situatie. Vind een adviseur bij u in de buurt en vraag naar onze zakenverzekering.

Zoek een adviseur

Veelgestelde vragen over de zakenverzekering

 • Over de verzekering
  • Wat hoort bij mijn inventaris en wat bij mijn bedrijfsgebouw?
   Alles wat loszit of wat u gemakkelijk los kunt krijgen, hoort bij uw inventaris. Denk hierbij aan machines of meubels. Alles wat vastzit of wat u niet gemakkelijk los kunt krijgen, hoort bij uw bedrijfsgebouw. Denk hierbij aan een toilet of cv-ketel. Uw bedrijfsgebouw verzekert u met onze gebouwenverzekering.
  • Heb ik een eigen risico?
   U heeft meestal een eigen risico van € 250,-. Dit geldt niet voor schade door brand of storm. Hiervoor geldt geen eigen risico.
  • Wat is huurderbelang?
   Huurdersbelang bestaat uit alle veranderingen die u als huurder in uw bedrijfsgebouw heeft aangebracht en die u niet meer gemakkelijk kunt verwijderen. Denk aan een keuken of houten vloer.
 • Over schade
  • Wat moet ik doen bij schade?
   Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u het beste zo snel mogelijk contact met hem opnemen. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u de schade bij ons melden. Doe bij inbraak, diefstal of vandalisme ook aangifte bij de politie. Stuur een kopie van het proces-verbaal op naar uw verzekeringsadviseur of naar ons
 • Over betalen en opzeggen
  • Ik wil mijn zakenverzekering stoppen. Wat moet ik doen?
   Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan moet u uw verzekering via hem opzeggen. Als u geen verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen. Dit kan met ons online opzegformulier.
  • Wat is de opzegtermijn van mijn zakenverzekering?
   Er is geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment stoppen door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later.
  • Betaal ik mijn premie per maand, per kwartaal of per jaar?
   U kiest zelf of u per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.
  • Waar kan ik meer informatie vinden over betalen en betalingsachterstanden?
   Meer informatie over het betalen van uw premie en over hoe wij omgaan met betalingsachterstanden leest u op de pagina Betalen en betalingsachterstanden.

 • Over mijn aanvraag
  • Wat gebeurt er nadat ik een zakelijke inboedelverzekering heb aangevraagd?
   Heeft u via een verzekeringsadviseur een zakenverzekering bij ons aangevraagd? Als we uw aanvraag accepteren, dan sturen we zo snel mogelijk uw polis op. Soms hebben we meer informatie nodig om uw aanvraag te beoordelen. In dat geval nemen we contact op met uw verzekeringsadviseur of met u.
  • Accepteren jullie mijn aanvraag voor een zakelijke inboedelverzekering altijd?
   Nee, wij accepteren aanvragen niet altijd. Als we uw aanvraag afwijzen, dan laten we dat zo snel mogelijk weten.
  • Waarom krijg ik bij mijn aanvraag van de verzekering het verzoek om de uiteindelijk belanghebbenden van mijn bedrijf door te geven?
   Als verzekeraar moeten wij kunnen vaststellen wie de Ultimate Beneficial Owners (UBO’s) zijn van onze zakelijke relaties. Bijvoorbeeld als er een verzekering wordt aangevraagd, als we geld uitkeren of als er iets wijzigt in de bedrijfsvoering. Hiermee sluiten we uit dat degenen met wie we zaken doen, voorkomen op een sanctielijst. We voldoen hiermee aan de Nederlandse wet- en regelgeving om onder andere witwassen en terrorisme tegen te gaan en mogen zo uw verzekering in stand houden en betalingen aan u doen.

   We leggen u op deze pagina graag meer uit over wat uiteindelijk belanghebbenden zijn en hoe u weet wie de uiteindelijk belanghebbenden van uw bedrijf zijn.

Vindt u uw vraag niet op deze pagina of is het antwoord voor u niet duidelijk genoeg? Stel dan uw vraag via ons contactformulier of bel ons: 079 – 3 204 583.

Meer informatie

Meer informatie over onze zakelijke inboedelverzekering en onze dienstverlening vindt u in de volgende documenten:

Op onze verzekeringskaart vindt u meer informatie over onze zakenverzekering. De verzekeringskaart helpt u om onze zakenverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart

Verzekerd van passend advies

Welke verzekering het beste bij uw bedrijf past? Dat hangt af van uw bedrijfssituatie en wensen. Een verzekeringsadviseur bij u in de buurt helpt u graag!

Vind een zakelijke verzekeringsadviseur

Uw bedrijf gewoon goed verzekerd

Wilt u alvast de premie van uw mkb-verzekering berekenen voordat u naar een verzekeringsadviseur gaat? Dat kan gemakkelijk en snel via onze eigen website.

Bereken uw premie