Gooise Atletiek Club

Gooise Atletiek Club

De Gooise Atletiek Club (GAC) is met haar 1600 leden één van de grootste atletiekverenigingen van Nederland. In 2022 bestaat de vereniging alweer 95 jaar. GAC biedt haar leden een breed en kwalitatief hoogstaand trainingsaanbod, heeft uitgebreide faciliteiten en kent een rijk verenigingsleven. Van 50 tot 90 jaar, iedereen met een atletiekhart voelt zich thuis bij GAC.

De GAC organiseert door het jaar heen allerlei speciale hardloop- en wandelevenementen. Eén van de grootste wandelevenementen is de jaarlijkse Klaverblad Voetstappenpad Wandelrally. Deze rally vindt in de regel plaats in mei. Dit jaar, 2022, wordt de rally op zondag 15 mei georganiseerd. Voor details: www.voetstappenpad.nl.

Het in Hilversum en omgeving bekende Voetstappenpad vormt die dag de basis voor meerdere wandelroutes welke starten bij het gebouw van de VPRO op het Mediapark in Hilversum. Starten kan tussen 08.00 uur en 11.00 uur. Er kan vanaf 10.00 uur ook gestart worden bij het treinstation in Hollandsche Rading. De finish sluit rond 17.00 uur.

 

Er zijn vier wandelingen:

De ‘Tocht der Tochten’ is natuurlijk het hele pad, langs de historische betonnen paaltjes met de witte voet. De wandelaar komt langs vijf stempelposten en aan het einde van de dag heeft hij /zij dan 29 kilometer gelopen.

Het is ook mogelijk om de ‘Halve’ te lopen. Er kan dan gestart worden bij de VPRO en de route loopt dan tot Hollandsche Rading (daar is een stempelpost, nummer 3). Dan met de trein terug naar Hilversum Mediapark. De afstand is 16 kilometer. Voor degenen die juist willen starten bij stempelpost 3: dat kan ook. De wandelaar volgt dan de betonnen paaltjes en komt weer uit bij het startpunt. Een wandeling van 14 kilometer.

Voor lopers met minder ervaring of die gewoon geen zin hebben om er de hele dag aan te besteden, is er ‘het tientje’, een  tocht  van ruim 10 kilometer. Deze loopt van de start naar restaurant Groot Kievitsdal. Daar wachten twee elektrische auto’s van HET (Hilversumse Energie Transitie) die wandelaars in groepjes van 3 à 4 personen terug zullen brengen naar de VPRO. 

Website Gooise Atletiek Club

Terug naar overzicht