Contact: 079 - 3 204 548 (dag en nacht)

Coronavirus | Wij werken voor een groot deel thuis. Meer info

De Klaverblad Arbeidsongeschiktheids­verzekering (AOV)

Bent u zelfstandig ondernemer en raakt u arbeidsongeschikt? Dan kan uw inkomen flink dalen. Met onze AOV verzekert u zich van een maandelijkse uitkering bij arbeidsongeschiktheid.

 • Eerste 3 jaar korting op de premie
 • Al verzekerd van een uitkering bij 25% arbeidsongeschiktheid
 • Dagelijks opzegbaar, zonder opzegtermijn
 • Keuze in eigenrisicotermijn, uitkeringsduur en eindleeftijd

Bereken en vraag aan

Waarom u als zzp'er een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig heeft

Wanneer u als MKB-ondernemer of zzp'er arbeidsongeschikt raakt, kan uw inkomen flink dalen. Werknemers kunnen in dat geval beroep doen op hun werkgever en na twee jaar de WIA. Als zelfstandig ondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor uw inkomen bij ziekte en/of arbeidsongeschiktheid. Wees daarom verstandig en bescherm uzelf tegen inkomensverlies met een Klaverblad AOV.

In de video hieronder leggen wij uit waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp'ers niet duurder hoeft te zijn dan een gewone werknemersverzekering.

De voordelen van een Klaverblad AOV

Met onze arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) verzekert u zich bij arbeidsongeschiktheid van een maandelijkse uitkering. De AOV dekt een inkomensrisico. En bovendien heeft onze AOV ook de volgende voordelen:

 • Voor ieder budget is een passende AOV
 • De eerste drie jaar krijgt u korting op de premie
 • U bent al verzekerd van een uitkering bij 25% arbeidsongeschiktheid
 • De Klaverblad AOV is dagelijks opzegbaar, zonder opzegtermijn
 • Ook een uitkering als u geen inkomensverlies heeft bij arbeidsongeschiktheid
 • Een bevallingsuitkering voor vrouwelijke zelfstandige ondernemers
 • Een uitkering bij overlijden van uw partner of thuiswonend kind
 • De optie om uw AOV (maximaal 1 jaar) stop te zetten of aan te passen bij bijvoorbeeld een tijdelijk loondienstverband of een sabbatical
 • Optierecht om ieder jaar het verzekerde bedrag met maximaal 10% te verhogen, zonder dat u een gezondheidsverklaring in hoeft te vullen

Bent u na het lezen van bovenstaande AOV voordelen overtuigd? Bescherm uw inkomen door bij ons uw AOV direct online af te sluiten. Uiteraard kunt u eventuele vragen stellen aan onze medewerkers via 079 - 3 204 548. Wij helpen u graag!

AOV direct afsluiten

Een assurantieadviseur helpt u bij een AOV afsluiten én tijdens arbeidsongeschiktheid

"Ontzorgen is onze belangrijkste taak": Herman en Jan van Van den Berg Verzekeringen vertellen wat u als klant precies van hen als assurantieadviseurs kan verwachten.

Zoek een assurantieadviseur bij u in de buurt.

Welke arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) past bij u?

Klaverblad heeft 3 verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zzp'ers en MKB-ondernemers: de Klaverblad AOV Flex, de Royaal Plus AOV en de Royaal AOV. Het verschil zit in de manier waarop we uw uitkering vaststellen én hoelang u een uitkering krijgt. Zorg voor inkomen bij ziekte of een ongeval door de beste AOV voor uw situatie af te sluiten. Om erachter te komen welke arbeidsongeschiktheidsverzekering bij u past, lichten wij hieronder de belangrijkste kenmerken toe.

Klaverblad AOV Flex

Onze Klaverblad AOV Flex is dé oplossing voor ondernemers en zzp’ers die een normale arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) te duur vinden. U kunt deze AOV namelijk samenstellen naar uw eigen wensen en daardoor is hij betaalbaar.

U kiest uit diverse uitkeringsduren en eigenrisicotermijnen. De premie is hierdoor flink lager dan bij een ‘gewone’ AOV. Deze AOV biedt u standaard de zekerheid dat u vanaf 25% arbeidsongeschiktheid een uitkering ontvangt. Om dit te beoordelen kijken we alleen naar uw eigen beroep. Binnen drie jaar kunt u eenvoudig overstappen naar de Klaverblad Royaal Plus AOV met een uitkeringsduur tot de eindleeftijd.

Met de Klaverblad AOV Flex staat u er niet alleen voor. U kunt hulp krijgen van een persoonlijke coach vóór, tijdens en na uw arbeidsongeschiktheid.

Klaverblad Royaal Plus AOV

Onze Klaverblad Royaal Plus AOV is de meest uitgebreide arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor ondernemers en directeur-grootaandeelhouders (dga’s). Deze AOV biedt u de meeste zekerheid omdat u al vanaf 25% arbeidsongeschiktheid een uitkering ontvangt en er bij vrijwel alle beroepen een uitkeringsduur tot uw 67e mogelijk is.

Bovendien kijken we bij deze AOV alleen naar uw eigen beroep als u arbeidsongeschikt bent. U hoeft geen ander werk te doen, ook al zou u dat kunnen. Verliest u geen inkomsten, omdat bijvoorbeeld uw medewerkers uw bedrijf draaiende houden? Dit heeft geen invloed op de hoogte van uw uitkering.

Ook staan onze arbeidsdeskundigen voor u klaar om u zo snel mogelijk binnen uw bedrijf weer aan het werk helpen.

Klaverblad Royaal AOV

Onze Klaverblad Royaal AOV is een hele uitgebreide arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor ondernemers en directeur-grootaandeelhouders (dga’s). Deze aov biedt u veel zekerheid omdat u al vanaf 25% arbeidsongeschiktheid een uitkering ontvangt en er bij vrijwel alle beroepen een uitkeringsduur tot uw 67e mogelijk is.

Er is een verschil met de Royaal Plus AOV. Zo kijken we bij arbeidsongeschiktheid bij de Royaal AOV alleen de eerste drie jaar naar uw eigen beroep. Daarna baseren we uw uitkering op een gemiddelde van de arbeidsongeschiktheid voor uw eigen beroep en de arbeidsongeschiktheid voor uw nieuwe beroep.

Kunt u wel ander werk doen, maar geen ander werk vinden? Dan houdt u een uitkering op basis van uw eigen beroep.

De verschillen tussen de Klaverblad AOV Flex en de Klaverblad Royaal (Plus) AOV

Van onze drie verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen hebben de Royaal AOV en de Royaal Plus AOV veel van elkaar weg. Toch zijn er een paar verschillen die belangrijk zijn om te weten zijn als u de beste AOV voor uw situatie wilt afsluiten. We zetten ze voor u op een rijtje:

Klaverblad AOV Flex Royaal (Plus) AOV
Instapkorting: het eerste jaar 25% korting, het tweede jaar 15% korting en het derde jaar 5% korting. Instapkorting: het eerste jaar 30% korting, het tweede jaar 15% korting en het derde jaar 5% korting.
Wij bepalen de eindleeftijd op basis van uw beroep. U kiest zelf de eindleeftijd: 58, 60, 62, 65 of 67 jaar.
Uitkeringsdrempel: vanaf 25% arbeidsongeschiktheid. Uitkeringsdrempel: vanaf 25% arbeidsongeschiktheid.
De maximale uitkeringsduur is 1, 2, 3, 4 of 5 jaar. Uitkeringsduur is tot maximaal de eindleeftijd.
U kiest uw eigenrisicotermijn: 14, 30, 60, 90, 180, 365 of 730 dagen. (Bij sommige beroepen is de minimale eigenrisicotermijn 30 dagen.) U kiest uw eigenrisicotermijn: 14, 30, 60, 90, 180, 365 of 730 dagen. (Bij sommige beroepen is de minimale eigenrisicotermijn 30 dagen.)
Indexatie: het verzekerde bedrag stijgt automatisch mee met de consumentenprijzen. Indexatie: het verzekerde bedrag stijgt automatisch mee met de consumentenprijzen.
Jaarlijks stijgende uitkering: uw uitkering stijgt elk jaar met 2% en uw koopkracht blijft op peil. Jaarlijks stijgende uitkering: uw uitkering stijgt elk jaar met 2% en uw koopkracht blijft op peil.
Optierecht: u mag het verzekerde bedrag tot uw 56e elk jaar met 10% verhogen, zonder keuring of gezondheidsverklaring. Optierecht: u mag het verzekerde bedrag tot uw 56e elk jaar met 10% verhogen, zonder keuring of gezondheidsverklaring.

AOV vergelijken

Wij vinden het belangrijk dat u een AOV afsluit die goed bij u past. AOV vergelijken is daarvoor erg handig. Wilt onze arbeidsongeschiktheidsverzekeringen nog verder vergelijken? Wij vertellen u graag meer over de verschillen tussen en voordelen van onze arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

AOV vergelijken

Een AOV aanvragen in 7 stappen

Wilt u bij Klaverblad een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten? Ons AOV aanvraagproces bestaat uit 7 stappen. Wij kunnen ons voorstellen dat u hier wat meer over wilt weten. Daarom leggen we u dit graag uit met de afbeelding hiernaast en de knop hieronder.

AOV aanvraagproces

AOV premie berekenen

Dit is ook handig om te weten over een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Over arbeidsongeschiktheid en de Klaverblad AOV is erg veel te vertellen. Hieronder leest u nog meer informatie over verschillende AOV onderwerpen, begrippen en we vertellen u hoe het zit met een bevallingsuitkering, de verschillen met andere verzekeringen, het tijdelijk stopzetten van uw AOV én alternatieven voor een AOV.

AOV onderwerpen

Het is bij een AOV afsluiten belangrijk dat u goed begrijpt wat een AOV en arbeidsongeschiktheid inhoudt. Lees daarvoor de volgende pagina's:

Belangrijke AOV begrippen

Van eigenrisicotermijn tot optierecht en van uitkeringsdrempel tot indexatie: een arbeidsongeschiktheidsverzekering is best een complex product met aardig wat ingewikkelde begrippen. Daarom hebben wij belangrijke AOV begrippen voor u op een rijtje gezet.

Uitkering voor zwangere ondernemers

Vrouwelijke zelfstandige ondernemers die al een jaar onze AOV hebben en minimaal 24 weken zwanger zijn geweest, krijgen een volledige uitkering. Dit noemen wij de bevallingsuitkering. Zo kunt u zich zonder financiële zorgen voorbereiden op de bevalling en genieten van het bevallingsverlof. Bij eventuele complicaties zullen we samen met de medisch adviseur uw arbeidsongeschiktheid vaststellen om de hoogte van uw uitkering te bepalen.

Sabbatical of tijdelijk loondienstverband

Neemt u als zzp'er een sabbatical of gaat u een tijdelijk loondienstverband aan? U kunt bij ons altijd uw verzekering tijdelijk stopzetten of tijdelijk laten doorlopen met een lager verzekerd bedrag. Dit kan voor maximaal een jaar. Aan het einde van de periode kunt u de verzekering weer voortzetten. U hoeft uw gezondheid alleen opnieuw te laten beoordelen als uw nieuwe situatie voor ons een groter risico is. Bijvoorbeeld als u zwaarder lichamelijk werk gaat doen.

Verschil AOV en overlijdensrisicoverzekering

Een AOV keert gedurende de arbeidsongeschiktheid iedere maand een bedrag uit bij arbeidsongeschiktheid. De uitkering stopt bij overlijden of de eindleeftijd.

Een overlijdensrisicoverzekering keert eenmalig een bedrag uit als de verzekerde persoon overlijdt vóór de einddatum van de verzekering.

Verschil AOV en gezinsongevallenverzekering

Een AOV keert gedurende de arbeidsongeschiktheid iedere maand een bedrag uit bij arbeidsongeschiktheid. De uitkering stopt bij overlijden of de eindleeftijd. Een gezinsongevallenverzekering keert eenmalig een bedrag uit aan u of uw gezin als u of een gezinslid als gevolg van een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt.

Alternatieven voor een AOV

Een AOV is niet de enige manier om uw inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid op te vangen. U kunt ook:

 • Zelf sparen of beleggen
 • Aansluiten bij een broodfonds (uitkering maximaal twee jaar)
 • Verzekeren via UWV (alleen voor startende ondernemers en er is een aanmeldtermijn)

Veelgestelde vragen over de
arbeids­ongeschiktheids­verzekering

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzekert u zich als zelfstandig ondernemer van een inkomen bij arbeidsongeschiktheid. De verzekering keert maandelijks een bedrag uit als u arbeidsongeschikt raakt.
Wanneer u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit, zijn er een aantal factoren van invloed op de premie:
- uw leeftijd;
- uw beroep;
- het verzekerde bedrag (het bedrag waarop wij uw uitkering bij arbeidsongeschiktheid baseren);
- het soort arbeidsongeschiktheidsverzekering dat u af wilt sluiten;
- de eindleeftijd (de leeftijd waarop uw verzekering stopt);
- de eigenrisicotermijn (hoe lang het duurt voordat uw uitkering ingaat nadat u arbeidsongeschikt bent geraakt).

Onder andere op basis van deze keuzes berekenen wij de premie die u voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering betaalt. Raakt u onverhoopt voor minimaal 25% arbeidsongeschikt? Dan keren wij (een deel van) het verzekerde bedrag aan u uit. De hoogte van uw uitkering hangt af van de mate waarin u arbeidsongeschikt bent. Uw uitkering is altijd een percentage van het verzekerde bedrag. Dit percentage is even hoog als uw arbeidsongeschiktheidspercentage.

Wij gaan altijd uit van het verzekerd bedrag. Ook als uw werkelijke inkomen op dat moment hoger of lager is. U kunt arbeidsongeschikt zijn zonder dat u inkomsten misloopt. Bijvoorbeeld doordat uw personeel uw bedrijf draaiende houdt. Wij verlagen uw uitkering dan niet. Ook inkomen uit ander werk heeft geen invloed op uw uitkering.

Bent u zelfstandig ondernemer (met of zonder personeel) of directeur grootaandeelhouder?
Dan bent u meestal niet verzekerd voor arbeidsongeschiktheid. Wilt u uw inkomen veiligstellen als u arbeidsongeschikt raakt? Dan is het aan te raden om zelf een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. U kunt zich alleen bij ons verzekeren als u zelfstandig ondernemer of directeur grootaandeelhouder bent.

Bent u als werknemer in dienst bij een werkgever?
Dan bent u in principe via uw werkgever voor arbeidsongeschiktheid verzekerd.
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is op dit moment niet verplicht. Wel is het de bedoeling dat er in 2020 een officieel voorstel voor een verplichte AOV komt. Het kan echter nog een paar jaar duren voordat dit ingevoerd gaat worden.
Het verzekerde bedrag is minimaal € 2.500,- en maximaal € 85.000,- per jaar. U kunt maximaal 80% van uw inkomen verzekeren.
Als het optierecht is meeverzekerd, dan heeft u het recht om jaarlijks het verzekerde bedrag met maximaal 10% te verhogen, zonder dat u een gezondheidsverklaring hoeft in te vullen. Als u uw verzekerde bedrag wilt verhogen, vul dan de 'Verklaring gebruikmaking van het optierecht' in.

Misschien wilt u het verzekerde bedrag met meer dan 10% verhogen. Heeft u een assurantieadviseur? Neem dan contact op met uw adviseur. Bent u rechtstreeks bij ons verzekerd? Neem dan contact met ons op via 079 – 3 204 548.
Als u voor het eerst een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij ons afsluit, dan krijgt u de eerste drie jaar korting op de premie.

Bij de Royaal AOV en de Royaal Plus AOV bedraagt de korting:
- 30% in het eerste jaar,
- 15% in het tweede jaar en
- 5% in het derde jaar.

Bij de Klaverblad AOV Flex bedraagt de korting:
- 25% in het eerste jaar,
- 15% in het tweede jaar en
- 5% in het derde jaar.
Of u kunt overstappen van onze Royaal AOV naar onze Royaal Plus AOV hangt af van uw leeftijd en gezondheid. Neem voor meer informatie contact op met uw assurantieadviseur of direct met ons.
Ja, u bent de eerste drie maanden in het buitenland verzekerd. Blijft u langer dan drie maanden in het buitenland? Dan moet u dat van tevoren aan ons doorgeven. Wij beoordelen dan of u uw arbeidsongeschiktheidsverzekering bij ons kunnen voortzetten.
Ja, wij mogen de premie en/of voorwaarden voor een groep verzekeringen veranderen. Wij doen dit bijvoorbeeld als dat moet van de wet of als dit nodig is om te kunnen blijven uitkeren. Als wij dit doen, dan laten wij schriftelijk aan u weten wat wij gaan veranderen en op welke datum. U kunt uw verzekering stoppen als u het hier niet mee eens bent.
Heeft u een assurantieadviseur? Neem dan contact op met uw adviseur. Bent u rechtstreeks bij ons verzekerd? Neem dan contact met ons op via 079 – 3 204 548.
Hier kunnen wij geen uitspraak over doen, omdat wij geen hypotheken verstrekken. Alleen een hypotheekverstrekker kan hier antwoord op geven. Een hypotheek heeft in ieder geval geen invloed op de hoogte van het verzekerde bedrag bij een AOV.
Ja, de premie van een AOV is fiscaal aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Dit doet u door de AOV premie af te trekken van inkomen uit werk en woning (box 1).
U kiest zelf of u uw premie per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.
U betaalt de premie voor een verzekering vooruit. Dit kan betekenen dat wij de eerste keer meer dan één termijnpremie afschrijven. U vindt op de afrekening van het polisblad welk bedrag wij de eerste keer voor welke periode afschrijven. Daarna betaalt u gewoon de afgesproken termijnpremie die op de polis staat.
Maak de premie over op IBAN NL66 RABO 0300 0065 78 onder vermelding van het polisnummer of bel ons op nummer 079 - 3 204 548. Wij mailen u dan direct een betaallink om uw premie via Ideal naar ons over te maken. Zo weet u zeker dat uw betaling correct en direct bij ons binnenkomt.
Ja, u moet premie blijven betalen als u arbeidsongeschikt bent. Maar vanaf het tweede jaar krijgt u korting op uw premie. Deze korting is gelijk aan het percentage dat u arbeidsongeschikt bent.
Heeft u een assurantieadviseur? Dan moet u uw arbeidsongeschiktheidsverzekering via hem of haar opzeggen.

Als u geen assurantieadviseur heeft, dan kunt u uw AOV gewoon online en op ieder moment stopzetten.

Ook kunt u uw AOV rechtstreeks bij ons opzeggen door een ondertekende brief te sturen naar:
Klaverblad Verzekeringen
Postbus 3012
2700 KV Zoetermeer

U kunt deze brief ook inscannen en per e-mail versturen naar onze verzekeringsadministratie administratie@klaverblad.nl.

Vermeld in uw brief uw naam, uw polisnummer en de datum waarop de verzekering moet stoppen. Vergeet uw handtekening niet.
Er is geen opzegtermijn: u kunt uw verzekering elk moment schriftelijk opzeggen. De verzekering stopt dan op de dag dat wij uw opzegging ontvangen. U kunt ook een datum in de toekomst opgeven waarop u de verzekering wilt stoppen.
Als u onverhoopt arbeidsongeschikt raakt, dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te melden.

Heeft u een assurantieadviseur? Neem dan contact met uw adviseur op.

Regelt u zelf uw verzekeringen? Dan kunt u uw arbeidsongeschiktheid rechtstreeks bij ons melden met behulp van ons online formulier: Arbeidsongeschiktheid melden of telefonisch 079 - 3 204 417.

Let op: neem ook zo snel mogelijk contact op met uw huisarts. Wij kunnen uw arbeidsongeschiktheid pas beoordelen wanneer u bij een (huis)arts bent geweest. Dit beïnvloedt dus de startdatum van uw uitkering.
U ontvangt van ons een uitkering als u 25% of meer arbeidsongeschikt bent. Bent u minder dan 25% arbeidsongeschikt? Dan heeft u geen recht op een uitkering. Bent u meer dan 25% arbeidsongeschikt? Dan heeft u recht op een uitkering na het verstrijken van de eigenrisicotermijn. U bent in deze termijn wel arbeidsongeschikt, maar u krijgt dan nog geen uitkering van de verzekering.
U ontvangt een uitkering als u minimaal 25% arbeidsongeschikt raakt. De hoogte van uw uitkering hangt af van de mate van uw arbeidsongeschiktheid. Uw uitkering is altijd een percentage van het verzekerde bedrag. Dit percentage is even hoog als uw arbeidsongeschiktheidspercentage.
Wij stellen vast voor hoeveel procent u uw eigen werk niet meer kunt doen. Wij beoordelen welke werkzaamheden normaal gesproken bij uw eigen werk horen en welke werkzaamheden u zelf deed. Dit vergelijken wij met de werkzaamheden die u met uw arbeidsongeschiktheid nog kunt. Als het arbeidsongeschiktheidspercentage minder is dan 25%, dan krijgt u geen uitkering.
De mate waarin u arbeidsongeschikt bent, drukken wij uit in een percentage. Dit is het arbeidsongeschiktheidspercentage. Bij de Royaal Plus AOV en de Klaverblad AOV Flex baseren we dit percentage op de arbeidsongeschiktheid voor uw eigen beroep. Bij de Royaal AOV baseren we dit percentage de eerste drie jaar op de arbeidsongeschiktheid voor uw eigen beroep. Daarna nemen we het gemiddelde van de arbeidsongeschiktheid voor uw eigen beroep en de arbeidsongeschiktheid voor aangepaste werkzaamheden.
Ja, als u zwanger bent, heeft u recht op een bevallingsuitkering. U heeft dan recht op een uitkering voor een periode van zestien weken. Wij trekken hier de eigenrisicotermijn nog van af. Om een uitkering te krijgen, moet u minstens 24 weken zwanger zijn. Verder moet de vermoedelijke bevallingsdatum minstens een jaar na de ingangsdatum van de arbeidsongeschiktheidsverzekering liggen. De uitkering is gebaseerd op 100% van het verzekerde bedrag.
Uw arbeidsongeschiktheidsuitkering is in principe netto. U moet belasting (loonheffing) betalen over de uitkering en wij zijn wettelijk verplicht om de loonheffing in te houden. Daarom keren wij dus een nettobedrag uit. Er is wel een uitzondering: als de verzekeringnemer een bv, nv, vereniging of stichting is dan houden wij geen loonheffing in. De verzekeringnemer moet dan zelf loonheffing betalen aan de Belastingdienst.
Als u arbeidsongeschikt bent geraakt, dan schakelen wij een arbeidsdeskundige in. Hij maakt samen met u een plan om weer aan het werk te gaan. Eerst onderzoeken we of u weer binnen uw eigen bedrijf kunt gaan werken. Misschien is dit mogelijk als u bijvoorbeeld uw werkplek anders inricht of de taken binnen uw bedrijf anders verdeelt.

Lukt het niet om weer binnen uw bedrijf te gaan werken en heeft u een Royaal AOV? Dan helpen wij u daarna om werk te vinden buiten uw bedrijf. Naast de arbeidsdeskundige krijgt u dan zo nodig hulp van andere experts. Denk hierbij aan een organisatie-expert, een mental coach of een ergonoom.
Ja, als u arbeidsongeschikt bent en in het buitenland verblijft dan moet u naar Nederland kunnen komen voor controle. Dit hoeft niet als u in het buitenland in het ziekenhuis ligt.
Er moet sprake zijn van psychische afwijkingen die vastgesteld worden volgens normen die medisch gangbaar zijn en niet aangeboren zijn.
Als u een arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft aangevraagd, dan kijken wij of we alle informatie hebben gekregen die we nodig hebben. Als we meer informatie willen hebben, dan nemen we contact met u op. Als we uw aanvraag accepteren, dan ontvangt u uw polis. Accepteren we uw aanvraag niet, dan laten we u dit uiteraard ook snel weten. Lees meer over ons AOV aanvraagproces.
Nee, wij accepteren aanvragen niet altijd. Als we uw aanvraag afwijzen, dan laten we u dat (met onze redenen daarvoor) zo snel mogelijk weten.
Als u een arbeidsongeschiktheidsverzekering wilt afsluiten, moet u ook een gezondheidsverklaring invullen. Deze bevat een serie vragen over uw gezondheid. Nadat u de verklaring heeft ingevuld, beoordeelt een medisch adviseur uw gezondheidssituatie. Daaruit volgt een advies aan ons over de vraag of wij de aanvraag kunnen accepteren en zo ja, onder welke voorwaarden.
Wilt u meer weten over de gezondheidsverklaring en over uw rechten en plichten? Lees dan de brochure ‘Hoe werkt dat eigenlijk met de gezondheidsverklaring?’. Deze kunt u vinden onder ‘meer informatie ’.
Meestal is de informatie op de gezondheidsverklaring voor ons voldoende om te bepalen of wij u kunnen verzekeren. Hebben wij naar aanleiding van de gezondheidsverklaring en/of het aanvraagformulier toch meer informatie nodig om de aanvraag te beoordelen? Dan kunnen wij u om een (kort) gericht onderzoek, medische keuring en/of een bloedonderzoek (inclusief hiv test) vragen. De kosten van het (kort) gericht onderzoek, de keuring en/of het bloedonderzoek betalen wij.
Nee, wij betalen de kosten van uw medische keuring.
Ja, u krijgt dan een uitkering. Wij behandelen ziekte door het coronavirus hetzelfde als andere vormen van ziekte.
Het is belangrijk dat een ziekmelding door het coronavirus meteen op de eerste ziektedag wordt gedaan. We begrijpen dat dit lastig is. Tijdens de coronacrisis mag niet iedereen meer naar de huisarts en ook niet iedereen wordt getest op het coronavirus. Daarom moet er door de huisarts een telefoonnotitie gemaakt worden van de klachten. Dit kan later nodig zijn om aan te tonen dat er contact met de huisarts is geweest. Bent u weer beter? Dan ontvangen wij graag op de eerstvolgende dag uw herstelmelding.
Als u preventief in quarantaine moet en daardoor niet kan werken dan valt uw inkomensverlies helaas niet onder de dekking van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dit komt doordat een AOV alleen arbeidsongeschiktheid als gevolg van ziekte of een ongeval verzekert. Bij een preventieve quarantaine is er (nog) geen sprake van ziekte of een ongeval.

Vindt u uw vraag niet op deze pagina of is het antwoord voor u niet duidelijk genoeg? Stel dan uw vraag via ons contactformulier of bel ons: 079 – 3 204 548.

Bereken direct uw premie

Meer informatie

Meer informatie over onze arbeidsongeschiktheidsverzekering en onze dienstverlening vindt u in de volgende documenten:

Op onze verzekeringskaarten vindt u meer informatie over onze arbeidsongeschiktheidsverzekering. De verzekeringskaarten helpen u om onze AOV verzekeringen te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart Royaal Plus AOV

Verzekeringskaart Royaal AOV

Verzekeringskaart Klaverblad AOV Flex

Verzekeringskaart Vangnet AOV

Blogs over arbeidsongeschiktheid

Een verplichte AOV

Het Pensioenakkoord betekent misschien een verplichte AOV voor zelfstandige ondernemers.
Lees meer

Belangrijke AOV begrippen

Rondom arbeidsongeschiktheid zijn er veel begrippen die handig zijn om te weten.
Lees meer

Arbeidsongeschiktheid voorkomen

Van 'nee' leren zeggen tot de hoogte van uw bureaustoel: dit helpt arbeidsongeschiktheid voorkomen.
Lees meer

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een assurantieadviseur.

Vind een assurantieadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bereken en vraag aan