Deze 4 verzekeringen zijn onmisbaar voor elke ondernemer Ondernemen gaat niet volledig zonder risico. Gelukkig kunnen veel daarvan worden afgedekt met een verzekering.

Deze 4 verzekeringen zijn onmisbaar voor elke ondernemer

Tuurlijk, ondernemer zijn gaat hand in hand met een beetje risico nemen. Maar wat nou als u lang ziek thuis komt te zitten? Of als een klus mislukt en de klant u verantwoordelijk houdt? Met de juiste verzekeringen beperkt u de grote financiële gevolgen van zo’n onverwachte gebeurtenis. Maar welke zijn nou het belangrijkst? Wij zetten vier essentiële verzekeringen voor zelfstandigen op een rij.

1. Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Iedereen kan arbeidsongeschikt raken. Door een gebroken been, een depressie, een vervelende ziekte… Meestal bent u er na een paar weken weer bovenop. Maar het kan ook zijn dat dat maanden duurt, of jaren. Of zelfs uw hele leven. In loondienst zorgt de werkgever er dan voor dat u niet zonder inkomsten komt te zitten. Maar als ondernemer moet u dit zelf regelen. Dat kan met een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Daarmee krijgt u een (gedeeltelijke) uitkering als u (ziek) thuis komt te zitten.

2. Aansprakelijkheidsverzekering

Natuurlijk wilt u de klus het liefste klaren zonder problemen. Maar schade kan zomaar ontstaan. Er kan bijvoorbeeld iets misgaan tijdens een reparatie die u uitvoert of er kan iets niet goed zijn met een product dat u geleverd heeft. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven hoeft u de schadekosten niet (helemaal) zelf te betalen, maar springt de verzekeraar bij. Welke schades precies gedekt zijn, hangt af van het verzekeringspakket dat u kiest.

3. Rechtsbijstandverzekering

Goede afspraken zijn belangrijk. Toch een conflict? Of een klant die niet wil betalen? Dan kan een rechtsbijstandverzekering uitkomst bieden. De ervaren juristen van uw verzekeraar staan u dan bij in het meningsverschil en helpen u om tot een eerlijke oplossing te komen.

4. Bedrijfsschadeverzekering

Heeft u een bedrijfspand? Dan is een bedrijfsschadeverzekering belangrijk. Stel u maar eens voor dat er brand uitbreekt of dat er wordt ingebroken in uw magazijn. Dat is niet alleen enorm vervelend, maar ook een grote kostenpost. Reparaties, inventaris, voorraad… en dat terwijl alle gebruikelijke kosten gewoon doorlopen. Een bedrijfsschadeverzekering dekt de vaste kosten en winst die u normaal gesproken ook zou hebben.

Alles-in-1? Kies voor het Klaverblad Verzekeringspakket voor bedrijven

U wilt niet te veel betalen voor uw bedrijfsverzekeringen. Maar u wilt natuurlijk ook niet onderverzekerd zijn. Met ons Verzekeringspakket voor bedrijven (een Arbeidsongeschiktheidsverzekering sluit u apart af) weet u zeker dat u de verzekeringen kiest die het beste passen bij u en uw bedrijf. Stel uw pakket online samen of ga langs bij uw assurantieadviseur.

Uw assurantieadviseur helpt u verder met advies op maat

Verzekeren kan best ingewikkeld zijn. Zeker als ondernemer is het soms lastig om de risico’s goed in te schatten. Gelukkig hoeft u het niet zelf uit te zoeken. Een assurantieadviseur bij u in de buurt helpt u graag.

Vind een assurantieadviseur