Geen aansprakelijkheid bij storm Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt alleen schade door storm als de verzekerde een verwijt te maken valt. Het beste wat u en uw buren kunnen doen, is de schade melden op de eigen woonhuis- , inboedel of autoverzekering.

Stormschade en aansprakelijkheid

Zijn uw dakpannen op de auto van uw buren gewaaid? Heeft de boom uit de tuin van de buren uw schuur ontwricht? Dit is al vervelend genoeg.

Geen aansprakelijkheid bij storm

Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt alleen schade door storm als de verzekerde een verwijt te maken valt. Bij een uitzonderlijke weerssituatie is dat meestal niet het geval. Het beste wat u en uw buren kunnen doen, is de schade melden op de eigen woonhuis- , inboedel of autoverzekering.

Achterstallig onderhoud

Bent u er van overtuigd dat de schade is veroorzaakt door achterstallig onderhoud bij uw buren? Dan kunt u hen wel aansprakelijk stellen.

Schade aan schutting

De schutting is vaak samen met de buren gekocht of staat op de erfgrens. U bent dan beide eigenaar. Als er schade aan de schutting is, meldt u dit allebei bij de eigen verzekeraar. Houd er wel rekening mee dat de helft van het schadebedrag is verzekerd, als u beide eigenaar van de schutting bent. Bovendien heeft een oudere schutting minder waarde dan een nieuwe schutting en heeft u een eigen risico.

U heeft een eigen woning

Op uw Klaverblad Woonhuisverzekering is hagel- en stormschade aan uw woning verzekerd. Er is wel een verschil tussen de Budget en Royaal Woonhuisverzekering.

 

Lees meer bij Schade aan uw eigen woning >>

U heeft een huurwoning

De schutting valt onder de woonhuisverzekering. Als huurder heeft u geen woonhuisverzekering omdat u niet de eigenaar van de woning bent en dus de schade niet hoeft te betalen. Op uw Klaverblad Inboedelverzekering is hagel- en stormschade aan de verbeteringen uw huurwoning verzekerd met het huurdersbelang.

 

Lees meer bij Huurdersbelang>>

Schade na storm en hagel

Meer over stormschade