Glasschade? Dit moet je doen. Wij vertellen wat je het beste kunt doen bij glasschade én hoe je dit kunt voorkomen.

Glasschade? Dit moet je doen.

Een vogel tegen de ruit, onstuimige weersomstandigheden of juist letterlijk met de (glazen) deur in huis komen vallen? Glasschade is erg vervelend. Maar gelukkig wel te verzekeren! Als aanvullende glasverzekering op de Klaverblad Woonhuisverzekering wel te verstaan. Welke soorten glasschade wij vergoeden én tips over het voorkomen van glasschade lees je hier.

Verschillende soorten glasschade

Van ramen tot windschermen en serres: deze ruiten van een woonhuis of appartement zijn allemaal verzekerd met onze aanvullende glasverzekering. Glasschade ontstaat door bijvoorbeeld een vogel die tegen de ruit aan vliegt of een omvallende bezem die een barst in de ruit veroorzaakt. Glasschade als gevolg van brand of een inbraak wordt in sommige gevallen trouwens wel gedekt door onze woonhuis- of inboedelverzekeringen.

Wat te doen bij glasschade?

Als je glasschade in huis hebt, dan is het belangrijk om dit te melden bij je verzekeraar of verzekeringsadviseur. Ook het inplannen van herstelwerkzaamheden of het regelen van een noodvoorziening moet je zo snel mogelijk doen. Inbrekers en slechte weersomstandigheden krijgen namelijk vrij spel bij gebroken glas. Om de schademelding goed te behandelen, is het ook belangrijk om foto’s van de glasschade te maken en mee te sturen. Afhankelijk van de glasreparateur, krijg je een schadevergoeding of keren wij rechtstreeks uit aan de glasreparateur.

Preventietips bij glasschade

Een ongelukje – en dus ook glasschade – zit in een klein hoekje. Toch zijn er een paar dingen die je zelf kunt doen om de kans op glasschade zo klein mogelijk te houden. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

  • Dubbel glas breekt moeilijker waardoor je minder risico op schade loopt

  • Glas wat los in de sponningen zit, brengt meer risico op schade met zich mee

  • Plaats geen risicovolle voorwerpen in de buurt van glas (bijvoorbeeld een tuinmeubel dat door een windvlaag tegen de ruit kan waaien)
  • Doe geen risicovolle activiteiten in de buurt van glas (bijvoorbeeld balsporten)

  • Planten in de tuin maken het moeilijker voor voorwerpen om onverwachts glas te raken

Aanvullende glasverzekering bij Klaverblad

Om verzekerd te zijn tegen glasschade moet je bij je Klaverblad Woonhuisverzekering of Inboedelverzekering een aanvullende glasverzekering afsluiten. Deze verzekering is dagelijks opzegbaar en je betaalt hier € 30,- (exclusief € 6,30 assurantiebelasting) euro per jaar voor. Glasschade valt wel onder de diefstaldekking.

Schadevergoeding bij glasschade

Ben je verzekerd tegen glasschade? Dan heb je recht op een vergoeding bij het vervangen van de ruit. Wij vergoeden de kosten van een noodvoorziening. Daarnaast vergoeden wij het bijwerken van de sponningen en het schilderwerk met een maximum van € 250,-. Uiteraard zijn er voorwaarden voor het krijgen van een schadevergoeding bij glasschade. Zoals dat je zo snel mogelijk de schade meldt, dat je er alles aan doet om de schade te beperken/voorkomen en meewerkt aan de schadeafhandeling.
Onze woonhuisverzekering