Glasschade? Dit moet u doen. Wij vertellen u wat u het beste kunt doen bij glasschade én hoe u dit kunt voorkomen.

Glasschade? Dit moet u doen.

Een vogel tegen de ruit, onstuimige weersomstandigheden of juist letterlijk met de (glazen) deur in huis komen vallen? Glasschade is erg vervelend. Maar gelukkig wel te verzekeren! Als aanvullende glasverzekering op de Klaverblad Woonhuisverzekering wel te verstaan. Welke soorten glasschade wij vergoeden én tips over het voorkomen van glasschade leest u hier.

Verschillende soorten glasschade

Van ramen tot windschermen en serres: deze ruiten van een woonhuis of appartement zijn allemaal verzekerd met onze aanvullende glasverzekering. Glasschade ontstaat door bijvoorbeeld een vogel die tegen de ruit aan vliegt of een omvallende bezem die een barst in de ruit veroorzaakt. Glasschade als gevolg van brand of een inbraak wordt in sommige gevallen trouwens wel gedekt door onze woonhuis- of inboedelverzekeringen.

Wat te doen bij glasschade?

Als u glasschade in uw huis heeft, dan is het belangrijk om dit te melden bij uw verzekeraar of assurantieadviseur. Ook het inplannen van herstelwerkzaamheden of het regelen van een noodvoorziening moet u zo snel mogelijk doen. Inbrekers en slechte weersomstandigheden krijgen namelijk vrij spel bij gebroken glas. Om de schademelding goed te behandelen, is het ook belangrijk om foto’s van de glasschade te maken en mee te sturen. Afhankelijk van de glasreparateur, krijgt u of zelf een schadevergoeding of keren wij rechtstreeks uit aan de glasreparateur.

Preventietips bij glasschade

Een ongelukje – en dus ook glasschade – zit in een klein hoekje. Toch zijn er een paar dingen die u zelf kunt doen om de kans op glasschade zo klein mogelijk te houden. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

  • Dubbel glas breekt moeilijker en loopt dus minder risico op schade

  • Glas wat los in de sponningen zit, loopt juist meer risico op schade

  • Plaats geen risicovolle voorwerpen in de buurt van glas (bijvoorbeeld een tuinmeubel dat door een windvlaag tegen de ruit kaan waaien)
  • Doe geen risicovolle activiteiten in de buurt van glas (bijvoorbeeld balsporten)

  • Planten in de tuin maken het moeilijker voor voorwerpen om onverwachts glas te raken

Aanvullende glasverzekering bij Klaverblad

Om verzekerd te zijn tegen glasschade moet u bij uw Klaverblad Woonhuisverzekering of Inboedelverzekering een aanvullende glasverzekering afsluiten. Deze verzekering is dagelijks opzegbaar en u betaalt hier €30 (exclusief €6,30 assurantiebelasting) euro per jaar voor. glasschade wel onder de diefstaldekking.

Schadevergoeding bij glasschade

Bent u verzekerd tegen glasschade? Dan heeft u recht op een vergoeding bij het vervangen van de ruit. Wij vergoeden de kosten van een noodvoorziening. Daarnaast vergoeden wij het bijwerken van de sponningen en het schilderwerk met een maximum van €250,-. Voorwaarden voor het krijgen van een schadevergoeding bij glasschade zijn dat u de schade zo snel mogelijk meldt, dat u er alles aan doet om schade te beperken of voorkomen en dat u meewerkt aan de schadeafhandeling.
Onze woonhuisverzekering