De Week van het geld: Klaverblad Verzekeringen geeft 800 leerlingen een verzekeringsles

Van maandag 25 maart tot en met vrijdag 29 maart is de Week van het Geld. Maandag heeft koningin Maxima, als erevoorzitter van de organisatie Wijzer in geldzaken, de officiële opening verzorgd. Met de Week van het geld wil de organisatie kinderen al jong leren nadenken over geld om zo de basis te leggen voor financiële zelfredzaamheid op latere leeftijd.
2 collega's op Klaverbladfietsen

In heel het land krijgen duizenden leerlingen een gastles over een financieel thema. Een van deze thema’s is ‘verzekeren’. En met dat thema kan Klaverblad Verzekeringen natuurlijk goed uit de voeten. Dit jaar geven dertig collega’s aan meer dan 800 leerlingen in Zoetermeer en omgeving de gastles Fix je Risk aan leerlingen in groep 7 en 8. “Met deze les willen we kinderen aan het denken zetten over financiële risico’s en over het wel of juist niet verzekeren van deze risico’s. In het digitale spel Fix je Risk gaan ze hier ook echt mee aan de slag. Leerzaam natuurlijk, maar het is vooral ook erg leuk om de leerlingen kennis te laten maken met verzekeringen en om iets te laten zien van wat er nu eigenlijk gebeurt in die toren aan de Afrikaweg” vertelt Annelies Ziedses des Plantes, die de lessen namens Klaverblad coördineert.

Scholen die interesse hebben in een gastles in de volgende editie van de Week van het geld (volgend jaar in maart) kunnen dat laten weten via communicatie@klaverblad.nl.