Re-integratie bij arbeidsongeschiktheid U staat er bij Klaverblad niet alleen voor. Deskundigen helpen u bij re-integratie na arbeidsongeschiktheid.

Re-integratie bij arbeidsongeschiktheid

Bent u arbeidsongeschikt? Dan bieden wij bij uw arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) ook hulp bij re-integratie. Zo is het beter worden uiteraard het hoofddoel, maar wilt u uiteindelijk ook het liefst uw beroep weer oppakken. Wij helpen graag en hebben daarom diverse deskundigen die voor u klaar staan.

Arbeidsdeskundige

Onze arbeidsdeskundige brengt in kaart wat uw beperkingen precies zijn en wie of wat u kan helpen om uw werk weer te kunnen doen. Samen stellen jullie een stappenplan op. In dit stappenplan wordt ook opgenomen of er nog andere deskundigen nodig zijn en zo ja, welke. Het is niet zo dat een arbeidsdeskundige u verplicht om weer te gaan werken. Uiteraard zijn er medische omstandigheden denkbaar die het u onmogelijk maken om weer te werken. De arbeidsdeskundige is er ook om dit te signaleren.

Organisatiedeskundige

Het herindelen van werkzaamheden en ook het aanpassen van een organisatiestructuur is iets wat een positief effect kan hebben op uw welzijn én werkplezier. Daarom biedt Klaverblad ook een organisatiedeskundige als hulp bij re-integratie. De organisatiedeskundige richt zich dus vooral op de effecten van arbeid en geeft u begeleiding en advies. Uiteraard alleen als u daar behoefte aan heeft.

Ergonoom

Heeft u lichamelijke klachten als gevolg van ziekte of een ongeval? Door uw werkplek aan te passen of uw werkproces anders in te richten, kunt misschien wel weer aan de slag. Denk hierbij aan de stand van uw bureau en bureaustoel of misschien wel een ergonomische aanpassing in uw auto. Een ergonoom adviseert u hierover en is er om uw re-integratie op uw werk zo comfortabel mogelijk te maken.

Re-integratie bij de Royaal AOV

Bij de Klaverblad Royaal AOV is re-integratie vooral gericht op de voortzetting van uw eigen bedrijf. Soms is het helaas niet mogelijk om hier terug te keren. In dat geval gaan wij samen met u op zoek naar andere mogelijkheden die aansluiten bij uw opleiding en werkervaring en passend zijn voor u. Omscholing in het kader van re-integratie kan ook een oplossing zijn.

Re-integratie bij de Royaal Plus AOV

Heeft u een Klaverblad Royaal Plus AOV of bent u hierin geïnteresseerd? Bij deze arbeidsongeschiktheidsverzekering is de re-integratie volledig gericht op de voortzetting van uw eigen bedrijf. Als dit niet lukt, dan hoeft u geen ander werk te doen dan uw eigen werk. Ook niet als u dit wel zou kunnen.

Re-integratie bij de Klaverblad AOV Flex

Met de Klaverblad AOV Flex kunt u bij arbeidsongeschiktheid een persoonlijke coach krijgen die u helpt met re-integreren bij uw eigen bedrijf. Uw persoonlijke coach helpt u ook nadat uw uitkering gestopt is en u nog voor 25% of meer arbeidsongeschikt bent. Deze hulp is voor de periode van maximaal een half jaar en tot een maximum bedrag aan kosten. Bovendien hoeft u ook geen ander werk te doen dan uw eigen werk, net zoals bij de Klaverblad Royaal Plus AOV.

Klantverhalen van re-integratie bij arbeidsongeschiktheid

Het verhaal van mevrouw Bakker

Mevrouw Bakker is kapper en eigenaar van een kapsalon. Vanwege schouderklachten is zij niet meer in staat om de hele dag haar werk als kapper uit te voeren; ze raakt arbeidsongeschikt. Samen met een organisatiedeskundige kijkt ze hoe ze de werkzaamheden in de kapsalon anders kan organiseren.

Ze wil haar fysieke werkzaamheden beperken door minder klanten te knippen en het team meer te sturen. Mevrouw Bakker neemt meer personeel in dienst. Ze verzorgt alle managementtaken en knipt nog vier uur per week. De salon loopt beter dan voor haar arbeidsongeschiktheid. Mevrouw Bakker is blij met deze hulp die zij naast een uitkering ontving.

Kapster

Timmerman

Het verhaal van meneer Jansen

De heer Jansen is van beroep timmerman. Hij heeft een Klaverblad AOV Flex met een maximale uitkeringsduur van drie jaar. Hij valt uit met rugklachten. Hij blijkt een rughernia te hebben.

Eerst moet hij rust houden en krijgt hij bewegingstherapie. Na een aantal maanden blijkt dat de klachten niet afnemen en wordt besloten tot een operatie. De operatie heeft geholpen, maar omdat hij slijtage aan zijn rug heeft, blijft hij rugpijn houden. Met behulp van training en begeleiding van een ergonoom leert hij met de klachten om te gaan.

Bij het bereiken van de maximale uitkeringsduur is hij nog voor 30% arbeidsongeschikt. Dat is waarschijnlijk blijvend. De training en begeleiding loopt nog voor maximaal een half jaar door ondanks dat zijn uitkering al gestopt is.

Wat kost een AOV?

Bent u ondernemer en wilt u een AOV afsluiten? Bij Klaverblad kunt u kosteloos en binnen 2 minuten uw premie berekenen.

AOV premie berekenen

Advies over de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van Klaverblad

Heeft u op maat gemaakt advies nodig bij het afsluiten van een Klaverblad Arbeidsongeschiktheidsverzekering die aansluit op uw persoonlijke wensen? Neem dan ook gerust contact op met een assurantieadviseur. Zij helpen u graag.

Klaverblad AOV