Re-integratie bij arbeidsongeschiktheid Wanneer je arbeidsongeschikt raakt, sta je er bij Klaverblad niet alleen voor. Deskundigen helpen je bij re-integratie na arbeidsongeschiktheid.

Re-integratie bij arbeidsongeschiktheid

Ben je arbeidsongeschikt? Dan bieden we bij je arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) ook hulp bij re-integratie. Want hoewel het hoofddoel natuurlijk is om beter te worden, wil je uiteindelijk ook het liefst je beroep weer oppakken. Wij helpen graag en hebben daarom verschillende deskundigen die voor je klaarstaan. Hieronder vertellen we wat ze voor je kunnen betekenen.

Arbeidsdeskundige

Onze arbeidsdeskundige brengt in kaart wat je beperkingen precies zijn en wie of wat je kan helpen om je werk weer te kunnen doen. Samen stellen jullie een stappenplan op. In dit stappenplan wordt ook opgenomen of er nog andere deskundigen nodig zijn en zo ja, welke. Het is niet zo dat een arbeidsdeskundige je verplicht om weer te gaan werken. Natuurlijk zijn er medische omstandigheden denkbaar die het je onmogelijk maken om weer te gaan werken. De arbeidsdeskundige is er ook om dit te signaleren.

Organisatiedeskundige

Het herindelen van werkzaamheden en bijvoorbeeld het aanpassen van een organisatiestructuur is iets wat een positief effect kan hebben op je welzijn én werkplezier. Daarom biedt Klaverblad ook een organisatiedeskundige als hulp bij re-integratie. De organisatiedeskundige richt zich dus vooral op de effecten van arbeid en geeft je begeleiding en advies. Alleen als je daar behoefte aan hebt natuurlijk.

Ergonoom

Heb je lichamelijke klachten als gevolg van ziekte of een ongeval? Door je werkplek aan te passen of je werkproces anders in te richten, kun je misschien wel weer aan de slag. Denk hierbij aan de stand van je bureau en bureaustoel of misschien wel een ergonomische aanpassing in je auto. Een ergonoom adviseert je hierover en is er om je re-integratie op je werk zo comfortabel mogelijk te maken.

Re-integratie bij de Royaal AOV

Bij de Klaverblad Royaal AOV is re-integratie vooral gericht op de voortzetting van je eigen bedrijf. Soms is het helaas niet mogelijk om hier terug te keren. In dat geval gaan we samen met jou op zoek naar andere mogelijkheden die aansluiten bij je opleiding en werkervaring en passend zijn voor jou. Omscholing in het kader van re-integratie kan ook een oplossing zijn.

Re-integratie bij de Royaal Plus AOV

Heb je een Klaverblad Royaal Plus AOV of ben je hierin geïnteresseerd? Bij deze arbeidsongeschiktheidsverzekering is de re-integratie volledig gericht op de voortzetting van je eigen bedrijf. Als dit niet lukt, dan hoef je geen ander werk te doen dan je eigen werk. Ook niet als je dit wel zou kunnen.

Re-integratie bij de Klaverblad AOV Flex

Met de Klaverblad AOV Flex kun je bij arbeidsongeschiktheid een persoonlijke coach krijgen die je helpt met re-integreren bij je eigen bedrijf. Je persoonlijke coach helpt je ook nadat je uitkering gestopt is en je nog voor 25% of meer arbeidsongeschikt bent. Deze hulp is voor de periode van maximaal een half jaar en tot een maximum bedrag aan kosten. Bovendien hoef je ook geen ander werk te doen dan je eigen werk, net zoals bij de Klaverblad Royaal Plus AOV.

Klantverhalen van re-integratie bij arbeidsongeschiktheid

Het verhaal van Lisa


Lisa is kapper en eigenaar van een kapsalon. Vanwege schouderklachten is ze niet meer in staat om de hele dag haar werk als kapper uit te voeren; ze raakt arbeidsongeschikt. Samen met een organisatiedeskundige kijkt ze hoe ze de werkzaamheden in de kapsalon anders kan organiseren.

Ze wil haar fysieke werkzaamheden beperken door minder klanten te knippen en het team meer te sturen. Lisa neemt meer personeel in dienst. Ze verzorgt alle managementtaken en knipt nog vier uur per week. De salon loopt beter dan vóór haar arbeidsongeschiktheid. Ze is blij met de hulp van de organisatiedeskundige die ze naast een uitkering ontving.

Kapster

Timmerman

Het verhaal van Francis

Francis is van beroep timmerman. Hij heeft een Klaverblad AOV Flex met een maximale uitkeringsduur van drie jaar. Plotseling valt hij uit met rugklachten. Hij blijkt een rughernia te hebben.

Eerst moet hij rust houden en krijgt hij bewegingstherapie. Na een aantal maanden blijkt dat de klachten niet afnemen en wordt besloten tot een operatie. De operatie heeft geholpen, maar omdat hij slijtage aan zijn rug heeft, blijft hij rugpijn houden. Met behulp van training en begeleiding van een ergonoom leert hij met de klachten om te gaan.

Bij het bereiken van de maximale uitkeringsduur is hij nog voor 30% arbeidsongeschikt. Dat is waarschijnlijk blijvend. De training en begeleiding loopt nog voor maximaal een half jaar door ondanks dat zijn uitkering al gestopt is.

Wat kost een AOV?

Bent je ondernemer en wil je een AOV afsluiten? Bij Klaverblad kun je kosteloos en binnen 2 minuten je premie berekenen.

AOV premie berekenen

Advies over de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van Klaverblad

Heb je op maat gemaakt advies nodig bij het afsluiten van een Klaverblad Arbeidsongeschiktheidsverzekering die aansluit op jouw wensen? Neem dan ook gerust contact op met een verzekeringsadviseur. Zij helpen je graag.

Ontdek de Klaverblad AOV