Wateroverlast door noodweer? We helpen u graag!

Hevige regen zorgt regionaal voor veel wateroverlast. Vooral Limburg is zwaar getroffen. Woningen zijn ondergelopen met water en straten zijn veranderd in rivieren. Natuurlijk zijn we er voor al onze klanten die hier schade door oplopen.
zandzakken voor huis na noodweer

Wat te doen bij schade aan uw woning door regen

Heeft uw huis schade opgelopen, maar is het geen noodgeval? Dan meldt u uw schade makkelijk online via ons schadeformulier voor woonhuis en/of inboedel. Als u verzekerd bent via een verzekeringsadviseur, dan helpt hij of zij u graag verder.

Heeft u dringend hulp nodig?

In geval van nood wilt u natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden. Onze medewerkers staan daarom voor u klaar via telefoonnummer 079 - 3 204 410. En kunt u door de wateroverlast niet in uw eigen huis slapen? Dan bespreken we gelijk wat de mogelijkheden zijn voor alternatieve huisvesting en de vergoeding hiervan.

Dus heeft u een Klaverblad (Royaal) woonverzekering en heeft u schade door wateroverlast?

 • Bij gedekte schades tot € 2.500,- kunt u gerust beginnen met het opruimen, schoonmaken en herstellen van uw huis. Het afhandelen van de schade doen we daarna op basis van foto's en facturen. Wel zo soepel en makkelijk!
 • Heeft u schade, maar heeft u niet dringend hulp nodig? Meld uw schade dan online via ons schadeformulier voor woonhuis en/of inboedel of neem contact op met uw verzekeringsadviseur
 • Wordt na het schoonmaken duidelijk dat de schade erg groot is, dan is er mogelijk een bezoek van de schade-expert nodig
 • Bel voor dringende hulp en in het geval van grote schade met 079 - 3 204 410 zodat we u direct kunnen helpen
 • Schade door plaatselijke, hevige regen wordt standaard gedekt door de Klaverblad (Royaal) Woonverzekeringen
 • Als u niet in uw eigen huis kunt slapen, dan bespreken we samen de mogelijkheden voor eventuele huisvesting en een vergoeding hiervan
 • Onze woonverzekeringen dekken helaas geen overstromingen door primaire rivieren op plekken waar geen hevige regenval is gevallen. In dit specifieke geval keren wij schade die ontstaan is door overstroming van de Geul wel uit. Schade als gevolg van overstroming van primaire rivieren* wordt mogelijk wél door de overheid vergoed. Dat is in ieder geval al zo besloten voor schades door overstromingen in Limburg.

* Waarom schade door overstroming van de Maas niet vergoed?

We kunnen ons voorstellen dat er verwarring ontstaat over waarom er verschil zit in dekking als het gaat om het overstromen van rivieren en beken. Zo wordt schade door overstroming van een lokale beek als de Geul in dit geval gelukkig wel vergoed, maar kan schade door overstroming van een primaire rivier als de Maas niet worden verzekerd. Waarom is dat zo?

De waterhoeveelheid in een grote rivier als de Maas (en bijvoorbeeld ook de Rijn en Waal) is niet te controleren. Dit zorgt ervoor dat de risico’s moeilijk te dekken zijn. Er is dan ook geen maatschappij die een verzekering biedt voor schade door overstroming van een primaire rivier. Wel is er de Wet tegemoetkoming schade bij rampen. Deze wet vergoedt niet-verzekerbare schades (deels) en is van kracht doordat de overstromingen in Limburg officieel als ramp zijn benoemd.

Wilt u hier meer informatie over lezen? Ga dan naar de website van het Verbond van Verzekeraars.

  Onze woonverzekeringen: een overzicht van wat er wel en niet gedekt is

  Heeft u een Royaal of Budget woonhuis- of inboedelverzekering? Hieronder vindt u een overzicht van de verschillen qua dekking.

  Royaal woonhuis- en inboedelverzekering Budget woonhuis- en inboedelverzekering
  Schade door regen Schade door regen
  Schade die ontstaat door overstroomde straten en binnenstromend water Schade die ontstaat door overstroomde straten en binnenstromend water
  Overstromingsschade als gevolg van een doorgebroken dijk, kade of sluis na hevige, plaatselijke neerslag. Het overstromen van beek De Geul in Valkenburg valt hier ook onder. Overstromingsschade als gevolg van een doorgebroken dijk, kade of sluis na hevige, plaatselijke neerslag
  Overstromingsschade als gevolg van een doorgebroken dijk, kade of sluis dat niet ontstaan is na hevige, plaatselijke neerslag (bijvoorbeeld het overstromen van een rivier door water uit andere landen) Overstromingsschade als gevolg van een doorgebroken dijk, kade of sluis dat niet ontstaan is na hevige, plaatselijke neerslag (bijvoorbeeld het overstromen van een rivier door water uit andere landen)
  Eventueel herstel van de tuin (inboedel) Eventueel herstel van de tuin (inboedel)

  Heeft u nog vragen over de dekking? U kunt altijd even met ons bellen via 079 - 3 204 410. We helpen u graag!

  Wat te doen vóór, tijdens en na hevige regen

  Hevige regenbuien op komst? Wateroverlast kan voor veel schade zorgen. Neem daarom maatregelen als buienradar alarm slaat, maar weet ook wat u moet tijdens en na het noodweer.

  Lees het blog

  Schade aan uw auto door de overstromingen

  Heeft uw auto schade opgelopen door het noodweer? Onze autoverzekering WA + beperkt casco en WA + volledig casco (allrisk) autoverzekering dekt schade door overstroming standaard (dit geldt ook voor landbouwwerktuigen). Meld uw schade online via ons schadeformulier voor auto's. Uiteraard kunt u bij vragen altijd bellen met onze medewerkers via 079 - 3 204 412. We helpen u graag!

  Schade op reis door de overstromingen

  Bent u toevallig op vakantie in het getroffen gebied en heeft u schade opgelopen door de overstromingen? Met de module Bagage binnen onze doorlopende reisverzekering wordt schade aan uw spullen vergoedt. Ook als u tijdens uw vakantie ergens anders moet overnachten (bijvoorbeeld door een evacuatie) dan is hier dekking voor. U ontvangt in dat geval € 75,- per nacht, voor maximaal 30 dagen. Als u door de overstromingen uw vakantiebestemming niet kan bereiken, dan wordt deze vorm van schade gedekt door de module Annulering.

  Schade aan uw onderneming

  Ook bedrijven zijn getroffen door de watersnood in Limburg. Bent u ondernemer en heeft uw bedrijf schade opgelopen? In het overzicht hieronder ziet u welke schade wel en niet gedekt wordt per relevante, zakelijke verzekering.

  Agrarische gebouwen- en zakenverzekering

  Wel dekking:

  • Schade door regen, ontstaan als gevolg van een leidingbreuk, overgelopen dakgoten, regenpijpen of regen dat door het dak gedrongen is

  Geen dekking:

  • Schade door regen dat via de begane grond naar binnen dringt
  • Overstromingsschade als gevolg van een doorgebroken dijk, kade of sluis dat niet ontstaan is na hevige, plaatselijke neerslag (bijvoorbeeld het overstromen van een rivier door water uit andere landen)

  Bedrijfsschadeverzekering

  Wel dekking:

  • Schade door regen

  Geen dekking:

  • Schade door regen dat via openstaande deuren, ramen, het riool, de begane grond of de kelder naar binnen is gedrongen
  • Overstromingsschade als gevolg van een doorgebroken dijk, kade of sluis dat niet ontstaan is na hevige, plaatselijke neerslag (bijvoorbeeld het overstromen van een rivier door water uit andere landen)

  Gebouwenverzekering

  Wel dekking:

  • Schade door regen
  • Schade die ontstaat door overstroomde straten en binnenstromend water

  Geen dekking:

  • Overstromingsschade als gevolg van een doorgebroken dijk, kade of sluis dat niet ontstaan is na hevige, plaatselijke neerslag (bijvoorbeeld het overstromen van een rivier door water uit andere landen)

  Zakenverzekering

  Wel dekking:

  • Schade door regen

  Geen dekking:

  • Schade door regen dat via openstaande deuren, ramen, het riool, de begane grond of de kelder naar binnen is gedrongen *
  • Overstromingsschade als gevolg van een doorgebroken dijk, kade of sluis dat niet ontstaan is na hevige, plaatselijke neerslag (bijvoorbeeld het overstromen van een rivier door water uit andere landen)

  * Let op: als u aanvullend op uw zakenverzekering neerslagdekking uitgebreid verzekerd heeft, dan is er wél dekking wanneer neerslag via de begane grond en een gesloten deur naar binnen dringt. En ook als door neerslag de putten overlopen.

  Wij wensen iedereen in het getroffen gebied enorm veel sterkte toe.