Man met nekpijn achter laptop

Preventie en hulp bij re-integratie

U bent als ondernemer vooral met uw bedrijf bezig. Daar regelt u alles voor en u vindt vaak niets te gek. Heeft u er wel eens echt bij stilgestaan dat u uw onderneming bent. Dus, als er wat met u gebeurt, dit direct ook gevolgen voor uw onderneming heeft.  Hoe gezonder u bent, hoe meer energie u voor uw bedrijf heeft.

Er kan van alles gebeuren waardoor u een tijdje uit de running bent of niet meer zo goed in uw vel zit. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering van Klaverblad staat u er niet alleen voor als u niet meer kunt werken of voelt aankomen dat u aan uw taks zit. U krijgt niet alleen een uitkering zolang u daar recht op heeft. We helpen u om arbeidsongeschiktheid te voorkomen én om uw beroep weer op te pakken als u arbeidsongeschikt bent.

Preventief

Als u merkt dat het even niet meer gaat, kunt u contact met ons opnemen. We gaan dan met u kijken wat er nodig is om u te helpen om aan het werk te blijven en arbeidsongeschiktheid te voorkomen.

Als u arbeidsongeschikt bent

Veel ondernemers zitten er niet op te wachten om thuis te zitten duimen draaien en willen het liefst zo snel mogelijk weer aan het werk. We helpen u om uw eigen bedrijf voort te zetten.

Hoe wij u helpen

Als dit nodig is, dan schakelen wij andere deskundigen in, bijvoorbeeld een arbeidsdeskundige, organisatiedeskundige of een ergonoom.

Arbeidsdeskundige

Een arbeidsdeskundige brengt in kaart wat uw beperkingen precies zijn en wie of wat u kan helpen om uw werk weer te kunnen doen. Samen met u stelt de arbeidsdeskundige een stappenplan op. Hierin staat onder andere of en zo ja welke andere deskundigen nodig zijn.

Organisatiedeskundige

Als u arbeidsongeschikt bent, dan kan een andere indeling van uw werkzaamheden of het aanpassen van uw organisatie uitkomst bieden. Een organisatiedeskundige helpt u hierbij.

Ergonoom

Als gevolg van een ziekte of een ongeval heeft u lichamelijke klachten. Door uw werkplek aan te passen of uw werkproces anders in te richten, kunt u misschien wel weer aan de slag. Denk hierbij aan een andere bureaustoel of een aanpassing van uw auto. Een ergonoom adviseert u hierover.

Het verhaal van mevrouw Bakker

Mevrouw Bakker is kapper en eigenaar van een kapsalon. Vanwege schouderklachten is zij niet meer in staat om de hele dag haar werk als kapper uit te voeren; ze raakt arbeidsongeschikt. Samen met een organisatiedeskundige kijkt ze hoe ze de werkzaamheden in de kapsalon anders kan organiseren.

Ze wil haar fysieke werkzaamheden beperken door minder klanten te knippen en het team meer te sturen. Mevrouw Bakker neemt meer personeel in dienst. Ze verzorgt alle managementtaken en knipt nog vier uur per week. De salon loopt beter dan voor haar arbeidsongeschiktheid. Mevrouw Bakker is blij met deze hulp die zij naast een uitkering ontving.

Persoonlijke coach bij de Klaverblad AOV Flex

Bij de Klaverblad AOV Flex kunt u hulp krijgen van een persoonlijke coach om weer aan de slag te gaan. Oók nadat uw uitkering is gestopt en u nog voor 25% of meer arbeidsongeschikt bent, kunt u op onze hulp rekenen als u dat wilt. Een persoonlijke coach begeleidt u voor de periode van maximaal een half jaar en tot een maximum bedrag aan kosten.

Het verhaal van meneer Jansen

De heer Jansen is van beroep timmerman. Hij heeft een Klaverblad AOV Flex met een maximale uitkeringsduur van drie jaar. Hij valt uit met rugklachten. Hij blijkt een rughernia te hebben.

Eerst moet hij rust houden en krijgt hij bewegingstherapie. Na een aantal maanden blijkt dat de klachten niet afnemen en wordt besloten tot een operatie. De operatie heeft geholpen, maar omdat hij slijtage aan zijn rug heeft, blijft hij rugpijn houden. Met behulp van training en begeleiding van een ergonoom leert hij met de klachten om te gaan.

Bij het bereiken van de maximale uitkeringsduur is hij nog voor 30% arbeidsongeschikt. Dat is waarschijnlijk blijvend. De training en begeleiding loopt nog voor maximaal een half jaar door ondanks dat zijn uitkering al gestopt is.

Meer informatie over de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen