7 tips om een kleine tuin groter te laten lijken Door je kleine tuin te vergroenen in plaats van te betegelen laat je hem er een stuk groter uitzien. Met deze tips tover je je kleine tuin om tot een groen paradijs(je).

7 tips waarmee je je kleine tuin omtovert tot groen paradijs

Het kan nogal eens verleidelijk lijken om een kleine tuin volledig te betegelen. Zonde! Niet alleen verhoog je dan de kans op waterschade, maar een groene tuin is ook nog eens véél gezelliger. We geven 7 tips waarmee je van jouw kleine tuin een groen paradijs maakt.

1. Benadruk de diagonale lijn

De diagonale lijn is de langste lijn van je tuin. Door deze te benadrukken, bijvoorbeeld met een grindpad, toont je tuin groter. Goed om te weten: ronde vormen werken ook ruimtelijk.

2. Liggende planken

Heb je een schutting? Liggende planken zorgen ervoor dat je tuin groter lijkt.

3. Looppad in de lengte

Zit je eraan te denken om een looppad van tegels te maken? Leg deze dan in de lengte neer om je tuin groter te laten lijken.

4. Maak gebruik van de hoogte

Maak een ombouw om je afvalbakken en maak bovenop de ombouw bijvoorbeeld een kruidentuintje. Of wat dacht je van een prieel of boog die je vol laat groeien met planten? Dat is niet alleen gezellig, maar geeft ook lekker verkoeling op een hete zomerdag.

5. Plaats klimmers

Plaats klimmers om je schutting te vergroenen. Er zijn ook zogenoemde ‘eetbare wanden’ te koop, of als je handig bent kun je ze ook gewoon zelf maken. Ze zijn vergelijkbaar met die ouderwetse schoenenzakken. Je vult ze alleen nu niet met schoenen, maar met aarde en plant er ‘eetbare’ plantjes in. Denk aan kruiden of groenten zoals courgette. Ook leuk: maak ze van halve regenpijpen en laat hierin groenten zoals sla groeien.

6. Combineer ook de onderdelen van je tuin

Een plank tussen de borders van 2 plantenbakken is een ideale plek voor een bank. Handig, want het neemt veel minder plek in dan losse tuinstoelen. Extra fijn: eronder heb je een mooie plek om spullen op te bergen of een insectenhotel te maken.

7. Wissel grote en kleine vormen af

Als je kiest voor grote vlakken en grote planten kun je dit het beste aanvullen met veel kleine details. Zo is er veel te zien en lijkt je tuin groter. Hetzelfde geldt trouwensvoor het afwisselen van materialen.

Meer groene tips voor je tuin?

Wil jij plaatsmaken voor groen, maar kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan onze andere Maak plaats voor groen blogs.

Meer blogs