Tuinplanten die ook in de winter groen blijven In de winter is de tuin meestal niet zo kleurrijk en uitnodigend als in de zomer. Met deze groenblijvende planten ziet je tuin er in de winter nog net zo gezellig uit.

Tuinplanten die ook in de winter groen blijven

Veel planten en bomen verliezen in de winter hun bloemen en bladeren. Vaak wordt de tuin dan net zo saai en grijs als de buitenlucht. Niet zo heel gezellig dus. Gelukkig kan het ook anders! Er zijn namelijk steeds meer planten, struiken en bomen die in de winter net zo groen zijn als in de zomer. We sommen de opties voor je op.

1. Groenblijvende struiken

Wil je een struik plaatsen die meteen als schutting dient? Kies er dan voor één die ook in de winter mooi groen blijft. Fijn, want met een groenblijvende variant heb je nooit inkijk. De Buxus, Laurier en Hulst zijn de bekendste groenblijvers.

2. Groenblijvende kruipers

Bodembedekkers zijn ideaal om de lege plekken tussen je planten te vullen. Ze voorkomen namelijk ook dat er onkruid gaat groeien. De Dikkemanskruid, Jeneverbes, Zenegroen en Mansoor blijven ook in de winter groen.

3. Groenblijvende vaste planten

Wissel in je tuin groenblijvende vaste planten af met éénjarige bloeiers en eventueel andere vaste planten. Zo heb je het hele jaar door plezier van de tuin. De bekendste groenblijvende vaste planten zijn de Maagdenpalm, Amerikaanse sering, Bergthee, Kerstroos, Lavendel, Curly Red, Rhododendron, Winterheide, wintergroene varens en Druifheide.

4. Groenblijvende klimmers

Natuurlijk zijn er ook klimmers die het hele jaar hun blad behouden. Leuk om tegen de schutting aan te laten groeien! Je kunt dan het beste kiezen voor de Bosrank, Klimop, Kardinaalshoed, Vuurdoorn of  Schoenlappersplant.

Meer groene tips?

Nieuwsgierig naar meer tips om plaats te maken voor groen? Bekijk onze andere Maak plaats voor groen blogs.

Bron: Intratuin

Meer blogs