Vergeet deze 6 dingen niet in alle verhuisdrukte Ga je verhuizen? Volg de 6 tips van onze vergeetlijst en voorkom hiermee stress tijdens het verhuizen.

Vergeet deze 6 dingen niet in alle verhuisdrukte

Nieuw huis? Superleuk! Verhuizen? Mêh. Wat een stress! Logisch dat er dan wel eens iets bij inschiet. Met onze vergeetlijst zie je deze belangrijke dingen in ieder geval niet over het hoofd.

1. Een frisse schoonmaakstart

Sleutel binnen, verhuizen maar! Of nou ja, niet te snel. Dit is de kans om het nieuwe huis blinkend schoon te maken. Nu is het namelijk nog helemaal leeg. Geen vervelende hoekjes achter de kast waar de stofzuiger zo lastig bij komt, maar lege, frisse kamers. Dat maakt schoonmaken een stuk makkelijker én leuker. Een frisse start!

2. Vergeet ook niet het oude huis schoon te maken

Nu we het toch over schoonmaken hebben… het oude huis is er natuurlijk ook nog. Net als jij, vindt de volgende bewoner vanje oude huis het ongetwijfeld niet zo fijn om te belanden in de spinnenwebben en stofnesten. Dus neem de stofzuiger en schoonmaakdoekjes na de verhuizing nog eens mee naar je oude huis. Het is de aller-, aller-, allerlaatste keer, beloofd! Wedden dat je de deur na afloop met een nóg voldaner gevoel dichttrekt?

3. Even langs bij de (digitale) gemeente

Oké, de schoonmaak is gedaan. Tijd voor de administratie! Voor allerlei bureaucratische dingen is het essentieel dat je ingeschreven staat op het adres waar je ook echt woont. Dat betekent dat je je in moet schrijven bij je nieuwe gemeente. Dat is helemaal niet ingewikkeld. Het kan met een korte afspraak en vaak zelfs op de website. Blijf je in dezelfde gemeente? Dan hoef je alleen je nieuwe adres door te geven.

Tip: Dit is echt een klusje om ruim van tevoren te regelen. Je kunt vaak een ingangsdatum in de toekomst doorgeven.

4. Check al je (woon)verzekeringen en pas ze aan waar nodig

Als je verhuist, verandert er een heleboel. Spannend voor jou, maar ook belangrijk voor je verzekeraar. De premies en dekkingen van je woonverzekeringen zijn namelijk afhankelijk van de woningwaarde, inboedel en andere dingen die met je huis te maken hebben. Belangrijk dus om even goed uit te zoeken wat er verandert en dit aan te passen.

Tip: Ga je samenwonen? Dan kun je sommige verzekeringen misschien opzeggen. Hoe dat zit? Dat lees je in onze blog over samenwonen en verzekeringen.

5. Adres wijzigen bij… tja, waar eigenlijk niet?

Je adres veranderen bij de gemeente is stap 1, maar er zijn natuurlijk nog veel meer instanties die u wel eens post sturen. Wat dacht je van de tandarts, je bank, verzekeraar(s) of de tante die nooit een verjaardagskaart overslaat? Maak een lijstje van iedereen die op de hoogte moet zijn van je nieuwe adres. Rondje bellen, online aanpassen, als je er even voor gaat zitten, is het zo gepiept. Zo weet je zeker dat die tandartsrekening niet onbetaald op de oude deurmat blijft liggen.

Tip: Aan je energieleverancier en internetprovider geef je je nieuwe adres het beste zo snel mogelijk door. Al voor de verhuizing. Het kan namelijk even duren voordat het verwerkt wordt. Als je te lang wacht, bestaat de kans dat je de eerste tijd in je nieuwe huis zonder internet of elektriciteit zit.

6. Verhuis niet op een lege maag

Eindelijk is het zover: de verhuisdag! Wel zo fijn als je vrienden en familie klaarstaan om te helpen. Dat maakt sjouwen, klussen en IKEA-meubels in elkaar zetten een stuk gezelliger. Aan jou de taak om de koffie alvast klaar te zetten, de koekjes in te slaan en de broodjes alvast te smeren. En ’s avonds als alle verhuisdozen opgestapeld staan in de woonkamer? Dan staan de drankjes koud en is de pizza onderweg. Proost op een nieuw hoofdstuk!

Gewoon goed verzekerd bij Klaverblad

Verzekerd wonen is onbezorgd wonen. Een ongelukje in huis is immers zo gebeurd. En als het gebeurt, wil je natuurlijk dat Klaverblad er voor je is. Dat doen we door geld uit te keren, maar ook door er te zijn als je ons nodig hebt. Dat vinden we bij Klaverblad heel gewoon, maar misschien is het best bijzonder.

Onze woonverzekeringen