Coronavirus (COVID-19) updates

Eind 2019 brak het coronavirus (COVID-19) uit in Wuhan, China. De maatregelen om verdere verspreiding van dit coronavirus tegen te gaan worden steeds ingrijpender. Ook in Nederland. Klaverblad houdt u hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond COVID-19 en de effecten ervan op onze dienstverlening en verzekeringen.

Worden annuleringskosten wel of niet vergoed bij een tweede coronagolf?

Het negatief reisadvies van de afgelopen maanden wordt voor veel Europese landen per 15 juni 2020 verlaagd naar code geel (let op, veiligheidsrisico’s). Dat is aangekondigd in de persconferentie van woensdag 3 juni. We kunnen ons voorstellen dat dit positieve nieuws ervoor zorgt dat veel mensen alsnog een (zomer)vakantie boeken. Maar wat nou als er een tweede coronagolf uitbreekt en u uw geplande reis wilt annuleren?

Lees verder

Uw geplande reis: wel of niet annuleren?

Alles is tijdens deze coronacrisis anders. Misschien ook uw vakantieplannen. Dat is natuurlijk erg jammer. Juist nu kijkt u graag uit naar iets leuks, zoals een (zomer)vakantie, en het wel of niet terugkrijgen van annuleringskosten geeft u misschien extra zorgen. Heeft u bij ons een reisverzekering met annuleringsdekking? Wij helpen u graag bij het maken van de juiste beslissingen over uw reis.

Lees verder

Voorverrekening bedrijfsmatige verzekeringen

Heeft u bij ons een bedrijfsverzekering? Dan krijgt u in de aankomende weken mogelijk een formulier van ons waarin wij u vragen om uw bedrijfsgegevens over 2019, zoals loon en omzet. Omdat wij begrijpen dat deze cijfers vanwege de coronacrisis misschien niet meer representatief zijn, leggen wij u uit waarom we ze dan toch nu opvragen.

Lees verder

Hoe gaan wij als organisatie om met de coronacrisis en thuiswerken?

In een interview met AMweb vertelt Peter Paul Barth, bestuursvoorzitter van Klaverblad, over de impact van de coronacrisis op onze organisatie. Hoe blijven wij als verzekeraar gewoon, als de huidige situatie alles behalve gewoon is? En hoe gaan wij als organisatie om met de maatregel om zoveel mogelijk vanuit huis te werken?

Lees verder

Rechtsbijstand tijdens de coronacrisis

De coronacrisis heeft invloed op veel aspecten van ons leven. Zo merken ook de juristen van onze rechtsbijstand afdeling. Vragen over uw rechten bij bijvoorbeeld het vergoed krijgen van uw reisaanbetaling en het wel of niet doorbetalen van de kinderopvang stromen binnen. Om de belangrijkste informatie voor u op een rijtje te zetten, vindt u hieronder alle veelgestelde vragen én antwoorden met betrekking tot het contractenrecht en arbeidsrecht.

Lees verder