Coronavirus (COVID-19) updates

Eind 2019 brak het coronavirus (COVID-19) uit in Wuhan, China. De maatregelen om verdere verspreiding van dit coronavirus tegen te gaan worden steeds ingrijpender. Ook in Nederland. Klaverblad houdt u hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond COVID-19 en de effecten ervan op onze dienstverlening en verzekeringen.

Worden annuleringskosten wel of niet vergoed bij een nieuwe coronagolf?

Inmiddels zitten we in een tweede coronagolf en sinds woensdag 14 oktober 22:00 uur zelfs in een gedeeltelijke lockdown. Voor Nederland en veel andere landen staan ook de reisadviezen weer op code oranje en rood, wat een negatief reisadvies betekent. We kunnen ons voorstellen dat er voor in de toekomst alvast vakanties worden geboekt, in de hoop dat reizen dan weer beter mogelijk is. Iedereen heeft tenslotte behoefte aan iets leuks in het vooruitzicht. Maar wat nou als er weer een nieuwe coronagolf uitbreekt en u uw geplande reis wilt annuleren?

Lees verder

Ook tijdens tweede lockdown tijdelijke dekking voor schade motorrijtuigen tijdens maaltijdbezorging

Als gevolg van de laatste coronamaatregelen is de Nederlandse horeca sinds woensdag 14 oktober 22:00 uur gesloten. Net zoals in de eerste lockdown zullen veel horecaondernemers weer overgaan tot het thuisbezorgen van maaltijden. Toen hebben wij tijdelijke dekking geboden voor schade aan motorrijtuigen die opgelopen is tijdens maaltijdbezorging. Omdat wij uiteraard ook nu graag meedenken met horecaondernemers zal deze tijdelijke dekking weer gelden.

Lees verder

Uw geplande reis: wel of niet annuleren?

Alles is tijdens deze coronacrisis anders. Misschien ook uw vakantieplannen. Dat is natuurlijk erg jammer. Juist nu kijkt u graag uit naar iets leuks, zoals een (zomer)vakantie, en het wel of niet terugkrijgen van annuleringskosten geeft u misschien extra zorgen. Heeft u bij ons een reisverzekering met annuleringsdekking? Wij helpen u graag bij het maken van de juiste beslissingen over uw reis.

Lees verder

Voorverrekening bedrijfsmatige verzekeringen

Heeft u bij ons een bedrijfsverzekering? Dan krijgt u in de aankomende weken mogelijk een formulier van ons waarin wij u vragen om uw bedrijfsgegevens over 2019, zoals loon en omzet. Omdat wij begrijpen dat deze cijfers vanwege de coronacrisis misschien niet meer representatief zijn, leggen wij u uit waarom we ze dan toch nu opvragen.

Lees verder

Hoe gaan wij als organisatie om met de coronacrisis en thuiswerken?

In een interview met AMweb vertelt Peter Paul Barth, bestuursvoorzitter van Klaverblad, over de impact van de coronacrisis op onze organisatie. Hoe blijven wij als verzekeraar gewoon, als de huidige situatie alles behalve gewoon is? En hoe gaan wij als organisatie om met de maatregel om zoveel mogelijk vanuit huis te werken?

Lees verder