Een gewoon goed mkb-product

Een gewoon goed mkb-product "Adviseurs vinden het vaak fijn dat ze met ons echt even kunnen sparren over een mkb-risico. Vaak begint dat met een belletje over een bepaald vraagstuk."

Samen voor een goed mkb-product: “Geen hokjes aanvinken, maar écht meedenken”

Als er een verzekeringscategorie is waar we bij Klaverblad ook trots op zijn, dan zijn het wel onze mkb-verzekeringen. Uiteraard doordat we voor ondernemers goede producten hebben, maar juist ook door de service die we erbij bieden. Mischa Zervaas, Team Acceptatie MKB, vertelt hoe we met onze mkb-verzekeringen het verschil maken: “Wij denken niet in het wel of niet kunnen aanvinken van bepaalde hokjes, maar denken juist mee om tot een goede verzekeringsoplossing te komen.”

Verlengstuk van de adviseur

Mischa, ruim 15 jaar werkzaam bij Klaverblad, buigt zich al 7 jaar over onze zakelijke verzekeringen. Hij is dan ook een graag geziene sparringpartner voor de adviseur: “We horen vaak dat ze dat ook wel echt aan ons waarderen. Het feit dat ze écht even met ons kunnen sparren over een risico. Het begint vaak ook niet eens direct met een aanvraag, maar met een belletje van een adviseur over een bepaald vraagstuk. Dat kan soms een heel apart risico zijn.” Juist ook in die risico’s denkt het team graag mee en zoekt uit wat we de klant op maat kunnen bieden: “Daar hameren we ook echt op. Adviseurs mogen altijd bellen om ons een risico voor te leggen. We duiken graag samen in een vraagstuk om te kijken wat we voor ze kunnen betekenen. Vaak zijn adviseurs dan ook verbaasd dat er ondanks het maatwerk meestal al binnen 2 tot 3 werkdagen een offerte klaarligt.”

“We zijn er echt als verlengstuk voor de adviseur. Als sparringpartner voor risico's."

Bereikbaar en betrokken

Om snel te kunnen schakelen is de afdeling goed bereikbaar. Zo hoeft er bijvoorbeeld niet eerst een heel menu te worden doorlopen, maar krijgt een adviseur direct iemand van de afdeling aan de lijn. En dat niet alleen, maar ook direct iemand waar ze een risico mee kunnen bespreken. Mischa: “Dat is één van de dingen die ons echt menselijk maakt. Maar ook dat we in sommige gevallen met adviseurs meegaan naar een grote klant als bepaalde risico’s voor een adviseur lastig zijn om te inventariseren bijvoorbeeld.”

Samen voor een goed MKB-product

Zakelijke verzekeringen kunnen klanten bij Klaverblad alleen via een adviseur afsluiten. En dat is niet zonder reden: “We weten dat ondernemers echt advies nodig hebben. Wij helpen de adviseur vervolgens graag door goede producten aan te bieden waar vraag naar is.” Net als voor alle verzekeringsproducten zijn we bij onze mkb-verzekeringen dan ook constant bezig om ze beter te maken.

“Zo introduceerden we onlangs een nieuwe module voor de winkelstraat en een vernieuwde AVB. Daarvoor halen we uiteraard eerst de informatie op bij onze verzekeringsadviseurs. Wat is er precies nodig, waar loop je tegenaan? Vervolgens kijken wij goed of wij bepaalde nieuwe dekkingen kunnen bieden. Zo hebben we naar aanleiding van vragen vanuit adviseurs de tariefstructuur bij onze AVB veel eenvoudiger gemaakt en ook voor veel bedrijven een optionele opzichtdekking toegevoegd. Net als dat bedrijven die naast hun hoofdactiviteit webshopactiviteiten of horeca aanbieden hier voorheen vaak iets aparts voor moesten afsluiten. Ook dat hoeft met onze vernieuwde AVB niet meer.”

Wil je meer weten over de MKB-verzekeringen? Een verzekeringsadviseur bij jou in de buurt helpt je graag!

Vind een adviseur