Duurzaam beleggingsbeleid

Klaverblad Verzekeringen beheert voor honderden miljoenen euro’s aan vermogen. Een groot deel daarvan is bedoeld om uit te keren aan onze verzekerden. We willen altijd kunnen voldoen aan onze verplichtingen. Bij Klaverblad draait het namelijk om mensen en we willen mensen helpen met geld op het moment dat het nodig is. Dat is het belangrijkste doel van ons vermogensbeheer.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

Vanuit onze missie, visie en kernwaarden hebben we in ons duurzaam beleggingsbeleid vijf duurzame thema’s opgesteld die passen bij wie we zijn. We hebben deze thema’s vervolgens gekoppeld aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.

  1. Klimaatverandering - SDG 13 (klimaatactie) en SDG 7 (betaalbare en duurzame energie)
  2. Biodiversiteit - SDG 14 (leven in het water) en SDG 15 (leven op het land)
  3. Water – SDG 6 (schoon water en sanitair)
  4. Circulariteit – SDG 12 (verantwoorde consumptie en productie)
  5. Gezondheid – SDG 3 (goede gezondheid en welzijn)

Duurzaam en verantwoord beleggingsbeleid

Wij zijn ervan overtuigd dat duurzaam en verantwoord beleggen hand in hand gaat met financieel rendement. Vanuit onze coöperatieve achtergrond én onze kernwaarden (behulpzaam, doortastend, fair, grondig en bekwaam) leggen we in ons beleid vast dat we duurzaam en verantwoord beleggen.

We vinden het logisch dat de premies, als onderdeel van het verzekeringsproduct, op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier worden belegd. Vanuit ons duurzaam beleggingsbeleid maken we dan ook duurzame keuzes in onze beleggingen én in onze bedrijfsvoering.

Duurzaam beleggingsbeleid

In ons beleid leest u op welke vijf duurzame thema's wij ons richten en aan welke Sustainable Development Goals (SDG) deze gekoppeld zijn.

In ons beleid leest u op welke vijf duurzame thema's wij ons richten en aan welke Sustainable Development Goals (SDG) deze gekoppeld zijn.